Klassiker vi glömt – Nintendo 64

Nintendos spelkonsol Nintendo 64 blev en megahit när den släpptes 1996 (i Europa 1997). Många hade redan föregångaren Supernintendo hemma, men det här var något helt nytt. Till skillnad från de tidigare konsolerna var spelen till Nintendo 64 nämligen i 3D. Alla vi som är födda på 80- och 90-talet minns garanterat de här spelen med värme. Tillsammans med kompisarna satt vi uppkrupna framför en liten men tjock tv och lät Nintendo ta oss med till deras magiska värld.

Pokémon-spelen till Nintendo 64

I samma tidsperiod som Nintendo släppte sin höjdarkonsol blev något annat minst lika stort världen över – Pokémon. Idag hittar vi dem i mobilen i succéspelet Pokémon Go. Dagens pokémonjägare hittar laddkablar, mobiltillbehör och prisvärda powerbanks hos https://www.teknikdelar.se/ vilket behövs för att spela Pokémon Go. Men redan på 90-talet fanns alltså spelen Pokémon Stadium och senare Pokémon Snap att hitta på Nintendo 64. I Stadium tränade och tävlade man med sina Pokémon för att bli allra bäst. I Pokémon Snap åkte man runt i förtrollande världar och fotograferade Pokémon för att samla information till Professor Oak. Var man riktigt duktig kunde man fånga den mytomspunna Mew i slutet av spelet.

Klassikern Golden Eye 007

År 1997 var man absolut tuffast i gänget om man var bäst på spelet Golden Eye 007. Hundratals timmar lades ner på det nu kultförklarade FPS-spelet. Med spännande hack som gav karaktärerna gigantiska huvuden eller gjorde så att man kunde skjuta paintballkulor höll vi oss sysselsatta länge. Grafiken lämnar dock en hel del att önska. Till dig som är sugen på att återuppleva spelet idag finns bara en sak att säga: Gör det inte. Spelet är garanterat snyggare i ditt minne än i verkligheten.

Super Mario 64

Lika underhållande då som nu. Att Super Mario 64 är Nintendos absolut största hit råder inget tvivel om. Springa runt i slottet, samla stjärnor och leta efter prinsessan tröttnar vi aldrig på!