Varför Minecraft blev så framgångsrikt

Minecraft startade som ett indieprojekt som sedan blev till det mest framgångsrika spelet genom tiderna. Spelet finns idag tillgängligt på i stort sett alla enheter som har möjligheten att spela spel. Trots allt detta så är det många som inte riktigt förstår varför Minecraft blev en sån stor framgång.

Nybörjarvänligt

Många spel som släpps nuförtiden har en skarp inlärningskurva eller kräver att du har en hel del kunskap om olika saker för att kunna spela de effektivt. Minecraft kräver dock inget sådant då du helt enkelt börjar spela utan någon egentlig början eller slut på det hela. Detta gör att folk i alla olika åldrar har lätt för att lära sig hur man spelar.

Man kan göra vad som helst

Detta är någonting som sägs väldigt ofta om väldigt många olika saker. Men det är sällan lika sant som när man säger det om Minecraft. Om du vill så kan Minecraft endast vara ett barnsligt spel där du helt enkelt bygger ett fyrkantigt hus, tillverkar vapen och verktyg och sedan är du klar.

Men om du vill så kan du även bygga en storstad för egen hand, bygga en fullskalig hockeyarena eller miniräknare och liknande saker. Det finns nämligen väldigt få begränsningar inom ett spel som Minecraft vilket är en av de främsta anledningarna till att det är så pass populärt. Det kan användas i många olika syften som underhållning, utbildning och mycket mer.

Minecraft nu och i framtiden

På senare tid så har Minecraft dykt upp i skolor och på liknande platser där elever kan lära sig att tänka i nya banor. Det kan nämligen vara ett perfekt utbildningsverktyg om man använder det på rätt sätt. Att spelet är skapat av en Svensk skadar aldrig heller.