Hur kommer framtidens spelkonsoller att se ut

 

Under ett antal år så har man hört en hel del om olika spelkonsoller. På senare tid så har det i stort sett endast handlat om Playstation mot Xbox då alla andra företag har hamnat på efterkälken. Trots att Nintendo har försökt att vara med i racet tidigare så har de inte haft en särskilt lyckad konsol sedan Nintendo 64. Det kan dock vara så att detta konsol-krig är över snart.

Uppgradera nuvarande konsoller

Det lutar nämligen åt att både Sony och Microsoft kommer att släppa en konsol som du sedan själv kan uppgradera och köpa nya delar åt istället för att släppa nya konsoller med jämna mellanrum. Du kan läsa mer om detta i denna artikeln på Wired. Detta gör att det blir en mindre skillnad mellan en gaming PC och en spelkonsol då du skulle slippa spendera pengar på nya konsoller.

Trots detta så flyttar dock allt fler gamers över till PC på grund av att du kan spela i högre kvalitet och får ett större urval av spel genom tjänster som Steam. Men framtiden ligger troligtvis i möjligheten att uppgradera sin hårdvara för att kunna spela allt mer krävande spel utan att behöva köpa en helt ny spelkonsol.