Stora speltitlar under 2017

Varje år så släpps det en handfull stora spel som kostar en större summa pengar att tillverka. Detta betyder dock inte att det endast släpps ett fåtal spel om året då det ständigt dyker upp nya spel. Men stora spel är mer sällsynta, spel som Assassins Creed, Halo eller Grand Theft Auto som kostar en hel del att göra. Här kan du därför läsa mer om stora spel som släpps under 2017 som är värda att kolla in.

Horizon Zero Dawn

I Horizon Zero Dawn så är du en ung kvinna vid namn Aloy i en framtid där robotar har tagit över världen och tvingat människor tillbaka till en mer primitiv livsstil. Det går inte att säga allt för mycket om storyn i Horizon Zero Dawn utan att förstöra spelupplevelsen då det är ett spel som drivs väldigt mycket av storyn.

Spelet tar plats i en öppen värld som du kan utforska, samla på föremål och lära dig hur du tämjer de många varelser som finns runt om i världen. Tänk dig Farcry Primal blandat med en light-version av Witcher 3. Du går upp i nivåer och får då poäng att spendera i olika träd som ett klassiskt RPG. Du kan hitta mycket mer information om spelet på dess Engelska wikipedia sida. Det är helt klart ett spel som är värt att prova på för dig som vill ha en unik spelupplevelse som varar i timmar, spelet finns endast tillgängligt på Playstation i nuläget.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Det finns en chans att de allra flesta redan har provat på detta Zelda spel som släpptes samtidigt som Nintendo Switch i början av Mars. De allra flesta som har spelat Breath of the Wild säger nämligen att det helt klart är det bästa spelet att släppas under 2017. Så vad kan du egentligen förvänta dig när du börjar spela det senaste spelet i Zelda serien?

Någonting som är viktigt att veta är att detta är det första Zelda spelet som är fullständigt ‘open-world’. Det vill säga att världen är helt öppen för dig att utforska och ta dig omkring i. Tidigare spel i serien har varit lite open-world men har använt sig av så kallad hub-worlds för att sammankoppla olika delar av världen med varandra.

Så om du tycker om tanken på att utforska hela Hyrule på en gång så kommer Breath of the WIld helt klart inte att lämna dig besviken. Du kan läsa mer om The Legend of Zelda: Breath of the WIld här. Nintendo har hållit en relativt låg profil under de senaste åren men med tanke på framgången av detta spel i kombination med deras nya konsol så är det inte omöjligt att du kommer att se mycket mer från Nintendo under kommande år.