Nå ut med sin webbsida, e-butik och blogg

Datorer är intressant, det tycker de flesta men få vet hur de ska gå tillväga för att nå ut med sina egenhändigt ihop-påtade bloggar och webbsidor.

Det ligger en hel del teknik bakom möjligheten att klättra med webbsidor. Vill man till exempel marknadsföra en sida med riktigt billiga mobilskal hos billigamobilskydd.se behöver man veta hur man ska klättra på sökmotorerna för att nå ut med sitt budskap och tjäna några pengar på sin försäljning. Det är inte alla som har intresset att fördjupa sig i den bakomliggande tekniken för att lyckas. Samtidigt finns det andra som ser det som ett rent nöje. Det är skoj med sökmotoroptimering. Sökmotoroptimering eller SEO är vad det handlar om när man lägger tid på den bakomliggande tekniken som gör att en webbsida klättrar på sökmotorerna. Att man som privatperson och enskild företagare lider brister på de kunskaper som krävs går att åtgärda. Har man väl fått upp ögonen för SEO finns det en hel del man kan göra på egen hand, även om många väljer att anlita proffs på området.

Sånt man kan göra själv för att synas online

Det första man ska tänka på är att registrera sin webbsida, e-butik eller blogg hos sökmotorer som Google. Det finns en oändlig mängd av olika sökmotorer även om Google är den mest kända och den flitigast använda. Allra enklast är att skriva submit url – på Google och se vilket napp du får. Bloggar du så ska du “pinga” din blogg vilket innebär att du registrerar den hos diverse bloggtjänster som fungerar som sökmotorer för bloggar. Så fort du gör det så har du fått länkar till din blogg. Detta med länkar är viktigt. Varje länk på en annan webbsida eller blogg än din egen tyder sökmotorernas robotar som en “vägvisare” eller som en hand som pekar i riktningen mot din blogg. En länk utifrån betyder ungefär; “Där, titta där finns en blogg i det ämne som intresserar dig”. Ju fler såna länkar som sökmotorernas robotar hittar, desto bättre. Det är därför detta länkarbete är så viktigt.

Registrera din webbsida hos så många sökmotorer och pingtjänster som du har tid och möjlighet till. En annan användbar metod är att kommentera på andra bloggares inlägg och när du gör det även passa på att slinka in med adressen/URL till din egna blogg. Man kan säga att du kombinerar nytta med nöje när du dels visar intresse för andra webbsidor och lägger en länk till din egen webbsida. Man skulle kunna säga att detta med att kommentera på andra webbsidor är vad som gör att man talar om “sociala media”. Man behöver helt enkelt vara lite social för att nå ut med det egna budskapet och den egna webbsidan.