The legend of Zelda

Är man intresserad av tv spel så har man definitivt hört om Zelda. Som barn minns jag när vi spelade Zelda på Nintendo 8bit och än idag toppar spelet listorna. Första genombrottet kom redan i mitten på 80-talet och kom du på spelkonsolen NES. Det är samma skapare till The legends of Zelda som till ett annat populärt tv-spel genom tiderna, kan du gissa vilket? En hel serie med spel till Zelda har släppt genom åren, och idag är det fortfarande en stor hit på marknaden. Själv skulle jag nog välja att spela de gamla nostalgiska spelen på de äldre konsolerna för att få maxad spelupplevelse med hjälten Link och prinsessan Zelda. Det går att få tag på äldre spelkonsoler från Nintendo i riktigt bra kvalitet.

Vad går spelet ut på?

De första spelen med Zelda handlade om att du som hjälten Link skulle rädda prinsessan genom att passera genom olika världar och möta fiender. Spelserien har utvecklats enormt genom åren och har lanserat i flera remakes och samlingar. Genom åren har spelet utvecklats för att anpassa fler av Nintendos olika spelkonsoler. När spelet kom på Gameboy år 1993 kunde man helt plötsligt spela vartsomhelst, vilket gav ett enormt genombrott. Inte bara i tvspel har Zelda exploderat, man valde att producera en tv-serie samt en mangaserie som handlade om Link, Zelda och flera andra karaktärer från spelen. Hela 19 spel har producerats i huvudserien genom åren. Zelda-Breath of the wild vann årets spel 2017 på game awards. De tog även hem titeln; best game direction. Det är inte så konstigt att de vann. Med den utvecklade grafiken och varumärket som spelet ändå är så är det många som fått upp ögonen för detta spel. Du kastas in i extrem spänning och coola utmaningar.

Tv-serier och mangafigurer

Som vanligt när det går väldigt bra för något spel eller dylikt så utvecklar man varumärket på fler marknader. Zelda blev självklart även en producerad tv-serie och en mangaserie i Japan. Jag tror inte det nådde samma framgång, det brukar ju ändå vara så att mycket blir en flop när producenter och andra vill tjäna så mycket pengar som möjligt. Jag tycker själv att det blir för mycket av det goda och håller mig gärna till originalspelen som man vet levererar kvalitet och upplevelser. Däremot kan jag tänka mig att man kan hitta roliga och snygga maskeradkläder som prinsessan Zelda eller hjälten Link. Jag skulle absolut kunna tänka mig att klä ut mig till en av karaktärerna i spelserien. Har man en partner så skulle det faktiskt vara superhäftigt att gå ihop som Link och Zelda, och delas det ut pris för bäst utklädnad så ligger de nog högt i kurs.