Spela klassiska Nintendo spel i din webbläsare

 

De allra flesta saknar klassiska spel som de brukade spela när de växte upp. Du kan dock få tag i de allra flesta spelen relativt enkelt om du föddes i slutet av 80-talet eller tidigt 90-tal.

Emulator i din webbläsare

Det finns nämligen ett antal olika webbsidor och nedladdningsbara program som du kan använda dig av för att kunna spela dina favoritspel på din dator eller din webbläsare. En sådan webbsida är playretrogames.com där du kan spela alla dina favoritspel från Nintendo. Spelen har skirivts om i Flash vilket gör att de alla flesta datorer har möjligheten att spela dessa spel direkt i webbläsaren.

Ladda ned emulator

Om du vill spela spel från PS1 eller nyare konsoller så kan det dock behövas en nedladdning då dessa spel vanligtvis är större vilket gör att det är svårare att erbjuda de online. Du kan då behöva ladda ned en så kallad emulator för det system som du vill spela spel från. Därefter laddar du ned så kallade ROMs för de titlar eller spel som du vill spela. Du kan “klicka här för att lära dig mer om emulatorer”(https://sv.wikipedia.org/wiki/Emulator). Så vad väntar du på, gå och få dig en riktig nostalgikick redan idag.